Curriculum

De taal van biomechanica

Hier volgt een kleine invulling aan wat biomechanica eigenlijk is, een studie van de structuur en functie van biologische systemen met gebruik van mechanische methodieken. Veelal een natuurkundige benadering van de krachten die vrijkomen bij beweging. Deze website is niet bedoeld als natuurkundig naslagwerk maar omdat biomechanica zo'n onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van mijn visie wil ik op deze pagina toch wat uitleg geven over het basale concept van kracht en beweging bij bewegingsanalyse. Gewoon omdat beweging analyseren zo ontzettend leuk is en verslavend werkt!

Vergeet niet, geen twee paarden zijn in staat om op exact dezelfde manier te bewegen. Elk paard is uniek in zijn bouw, in zijn ontwikkeling, in zijn spieropbouw, in zijn karakter. Er zijn zo ontzettend veel factoren van invloed op de beweging en bewegingsmogelijkheden van elk paard dat in feite geen berekening ooit goed genoeg kan zijn om elk paard mee 'in kaart' te kunnen brengen.
Maar meten is weten en om die reden is het best fijn wat meer te weten over het krachtenspel dat zich afspeelt tijdens het bewegen van een paard.

Om overzicht te houden zijn de onderwerpen uitgewerkt op een eigen pagina.